Svi smo već upoznati sa tim da je doručak najvažniji jer on pokreće naš organizam tog dana. Mnogi nutricionisti tvrde da su ovsene pahuljice ako odstoje preko noći, najbolji moguća jutanja hrana koju možete sebi da napravite.
Bogate vlaknima i imaju odličan ukus, bilo da ih jedete tople ili hladne. Međutim, ovsenim pahuljicama nedostaju proteini, koje treba da nadoknadite - zbog energije i dobrog početka dana. Ono što njima fali jesu, proteini koje morate dodatno dodati u smesu.
Ovaj recept menja "plan igre" jer sadrži 17g proteina. Koja je tajna? Izgnječeni pasulj. Nećete osetiti njegov ukus, jer samo dodaje laganu i kremastu teksturu, a i vanila i malina su ukusi koji su znatno jači od pasulja.
Pasulj takođe povećava količinu vlakana, tako da ovaj doručak sadrži oko 14g vlakana - što je odlično za doručak koji podstiče mršavljenje i dosta energije.
Sastojci:
1/4 šolje belog pasulja
1 mala kašika čia semenki
2/3 šolje sojinog mleka sa ukusom vanile
jedna mala kašika javorovog sirupa
deset sirovih badema, iseckanih
1/4 šolje malina
Priprema:
Stavite pasulj u staklenu teglu ili činiju i ispresujte ga uz pomoć viljuške. Dodajte pasulju ostale sastojke i stavite činiju ili teglu u frižider preko noći. Ujutru, izvadite dobijenu smesu iz frižidera, dobro je promešajte i uživajte u vašem ukusnom i zdravom doručku!
Kalorija: 307 kcal (iz masti 103)
Ukupno masti: 11,4g (od toga zasićenih 0,9g)
Natrijum: 111mg
Kalijum: 468mg
Ugljeni-hidrati: 54,5g
Vlakna: 14,1g
Šećer: 8,9g
Proteini: 16,8g