PAŽNJA! Prolaze TIKVICE - iskoristite ih već danas za ručak, napravite od njih musaku i uživajte u fantastičnom ukusu

Lana Vidović Vesti 20.09.2021 12:47 0

Musaka je tradicionalno grčko jelo koje se priprema uglavnom sa patlidžanima, ali ovaj put dobijate modifikovanu verziju musake, sa tikvicama

PAŽNJA! Prolaze TIKVICE - iskoristite ih već danas za ručak, napravite od njih musaku i uživajte u fantastičnom ukusu

Shutterstock

Tikvice su dosta blažeg ukusa i sjajna su zamena ukoliko niste neki ljubitelj patlidžana. Na blogu grčkog naziva Kalofagas pronašli smo odličan recept za musaku sa tikvicama.

Potrebni sastojci :

  • 1 kg tikvica isečenih na tanke uzdužne ploške
  • ½ šolje hlebnih mrvica
  • 4 šolje klasičnog bolonjez sosa
  • Bešamel sos*
  • ½ šolje naribanog sira
  • Malo maslinovog ulja
  • So, biber

Rernu uključite da se greje na 180C.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Princip je isti kao i kad pripremate lazanje samo umesto testenine imate tikvice. Tikvice propržite na gril tavi na malo maslinovog ulja. Izvadite ih na tanjir na koji ste stavili papirne ubruse koji će upiti višak tečnosti iz tikvica.

Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem i na dno pospite polovinu hlebnih mrvica, preko mrvica slažite prvi red tikvica, zatim bolonjez sosa pa ponovo hlebnih mrvica i tako dok ne potrošite sav materijal. Musaku treba da završite sa tikvicama.

Preko zadnjeg reda tikvica prelijte bešamel sos, sve bogato pospite sirom i pecite od 40-60 minuta.

*Bešamel sos možete kupiti gotov u tetrapaku, jer vam nije potrebna velika količina, a skratićete vreme pripreme.

Komentari (0)