Ako ste ljubitelji paste i mesa onda će ova kombinacija biti dobitna za vas.
Priprema je izuzetno laka i brza, a ukus neodoljiv.
Sastojci:
- 1 pakovanje makarona
- 300 grama mlevenog mesa
- 1 pavlaka
- 150 grama kačkavalja
- 100 mililitara paradajz sosa
- 1 glavica crnog luka
- Malo ulja
- Malo soli, vegete, bibera i začina po ukusu
Priprema:
Makarone kuvajte prema uputstvu sa kesice, a za to vreme pripremite meso.
Crni luk iseckajte na sitno pa ga zatim propržite na vrelom ulju, potom dodajte meso i propržite još par minuta. Dodajte so i začine po želji pa prelijte paradajz sosom i dinstajte još par minuta.
Gotove makarone procedite a zatim jednu polovinu poredjajte u nauljenu posudu za pečenje, odozgo sipajte polovinu mesa, zatim premažite pavlakom i pospite kačkavaljem. Sada ponovo sipajte drugu polovinu makarona pa drugu polovinu mesa. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Poslužite toplo uz jogurt.