Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati.
Sastojci:
- 400 g Pronto seckanih šampinjona
- 1/2 kašičice semenki kima
- 2 glavice crnog luka
- 1 zeleni čili, iseckan
- 2 kašičice paste od đumbira i belog luka
- 1/4 kašičice mlevene kurkume
- 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu
- 2 kašičice mlevenog korijandera
- 425 g Risso Galo basmati pirinča
- 1 kocka bujona od povrća
- 1 iseckan paradajz
Priprema:
Stavite tiganj na srednju vatru i dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Kad se zagreje, dodajte luk i sve semenkei i dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte pastu , kurkumu u prahu, crveni čili u prahu i korijander i dinstajte još dva minuta.
Potom dodajte sveži paradajz i so. Dinstajte oko 10-15 minuta. Pojačajte vatru i dodajte pečurke. Sklonite posudu sa vatre. Umešajte iseckani korijander i ostavite sa strane.
Za pirinač, napunite duboku posudu sa litar vode. Pirinač operite, ocedite i ostavite sa strane. Kada voda proključa, dodajte oprani pirinač. Dodajte kocku povrća u lonac. Kuvajte otprilike 12-15 minuta. Kada se skuva, procedite vodu i umešajte komadić putera u pirinač.
Prilikom posluživanja deo pirinča prelijte sa sosom od pečuraka i ukrasite brusnicama i lukom.