Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem: Aromatičan i JEFTIN ručak iz italijanske kuhinje, neodoljiva kombinacija koju morate da probate

Lana Vidović Vesti 16.09.2021 12:53 0

Pirinač sa pećurkama i začinskim biljem je veoma jednostavan recept koji ćete spremati kad god nemate inspiracije. Veoma je jednostavan da se napravi i ne iziskuje mnogo vremena i novca

Pirinač sa pečurkama i začinskim biljem: Aromatičan i JEFTIN ručak iz italijanske kuhinje, neodoljiva kombinacija koju morate da probate

Shutterstock

Aromatične pečurke, puno začinskog bilja i brusnice čine neodoljivu kombinaciju koju jednostavno morate probati.

Sastojci:

  • 400 g Pronto seckanih šampinjona
  • 1/2 kašičice semenki kima
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zeleni čili, iseckan
  • 2 kašičice paste od đumbira i belog luka
  • 1/4 kašičice mlevene kurkume
  • 1/4 kašičice crvenog čilija u prahu
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
  • 425 g Risso Galo basmati pirinča
  • 1 kocka bujona od povrća
  • 1 iseckan paradajz

Priprema:

Stavite tiganj na srednju vatru i dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje. Kad se zagreje, dodajte luk i sve semenkei i dinstajte dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte pastu , kurkumu u prahu, crveni čili u prahu i korijander i dinstajte još dva minuta.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Potom dodajte sveži paradajz i so. Dinstajte oko 10-15 minuta. Pojačajte vatru i dodajte pečurke. Sklonite posudu sa vatre. Umešajte iseckani korijander i ostavite sa strane.

Za pirinač, napunite duboku posudu sa litar vode. Pirinač operite, ocedite i ostavite sa strane. Kada voda proključa, dodajte oprani pirinač. Dodajte kocku povrća u lonac. Kuvajte otprilike 12-15 minuta. Kada se skuva, procedite vodu i umešajte komadić putera u pirinač.

Prilikom posluživanja deo pirinča prelijte sa sosom od pečuraka i ukrasite brusnicama i lukom.

Komentari (0)