Koliko često za ručak ili večeru pojedete salatu umesto kuvanog jela? Šta je za vas dijetalna hrana? Obrok salate su bogate namirnicama pa njihova hranljivost može biti i više nego dovoljna da zameni konvencionalni obrok. Samim tim, one su mnogo zanimljivije jer zahvaljujući kombinovanju i eksperimentisanju svakog dana moze da nastane neka nova. Tunjevina u kombinaciji sa svežim sezonskim povrćem nam daje bombastičnu dozu omega-3 masnih kiselina, vitamina B, i brojne minerale kao što su selen, kalijum i magnezijum koji su od ključnog značaja za pravilno funkcionisanje našeg organizma.
Salata od tunjevine koju smo pripremili za vas je lagana, može biti i dijetalna hrana a recept brz, jednostavan a i koristi namirnice koje su lako dostupne svima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci
(za dve osobe)
- 1 pakovanje Mediteranea salate
- 1 šaka matovilac salate
- 1 paradajz
- 1 krastavac
- 1 konzerva tunjevine ili jedna tuna
- 4 kašike skuvanog kukuruza
- 1 kašika rendanog parmezana
- Maslinovo ulje
- Balsamico sirće
- So i biber po ukusu
Uputstvo za pripremu
2. Sastojke začinite sa maslinovim uljem, balsamico sirćetom i solju i biberom po ukusu.
3. Dobro promešajte.
4. Pospite parmezanom pre serviranja.