Rakija od mladih zelenih oraha poznatija kao orahovača je stari tradicionalni lek za štitnu žlezdu i ubrzavanje metabolizma, zdrav i neverovatno ukusan liker. Pravi se od samo 3 sastojka, ali za finalni rezultat morate imati malo i strpljenja.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
- 40 zelenih oraščića
- 1 kg šećera ili 1 kg meda
- 1 litar rakije
Priprema
Oraščiće oprati, malo zaseći na vrhu ili ih izbockati viljuškom, staviti u veću teglu, preko šećer ili med, naliti rakiju, prevezati krpom i staviti na terasi na osunčanom mestu 40 dana. Povremeno protresti teglu lagano da se otopi šećer ili med. Posle 40 dana procediti i sipati u flaše. Konzumirati nakon mesec ili dva kad malo odstoji.
BONUS VIDEO