Sveže iz RERNE: Pecivo sa SLANINOM i sirom kome retko ko može da ODOLI

Andrea Orlandić Vesti 16.09.2021 08:00 0

Ako vam se jede nešto mekano i slano, onda je ovo pecivo fantazija o kojoj maštate već neko vreme

Sveže iz RERNE: Pecivo sa SLANINOM i sirom kome retko ko može da ODOLI

Printscreen/Youtube

U slučaju da nemate neku inspiraciju za doručak, predlažemo vam da napravite ovaj ukusan i topao doručak u kome će svi ukućani uživati.

Potrebno je: 300 g brašna, 1 kašičica suvog kvasca, 1/2 kašičice soli, 2 kašike šećera, 1 jaje, 150 ml mleka, 20 g putera neslanog, 50 g slanine sitno seckane i 50 g tvrdog sira.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema:

Brašno, kvasac, so, šećer, mleko i jaje pomešajte i umesite testo mikserom ili ručno. Dodajte puter, pa još malo umesite. Podelite testo na 9 delova i oblikujte lopte. Pokrijte i ostavite da odmore 15 minuta. Svaku lopticu prstima malo razvucite, stavite seckanu slaninu i renadani sir na sredinu, pa obmotajte testo okolo. Opet napravite lopte. Poklopite i ostavite da se udvostruči. Poređajte u tepsiju, pa isecite na vrhu makazama. Pecite na 180°C nekih 15-20 minuta.

Komentari (0)