Mekan i mirisni kolač sa dinjom i grizom prava je stvar za zaslađenje nakon ručka. Iskoristite priliku i napravite ga sad za vikend, obradujte ukućane i goste. Sastojke za ovaj kolač uglavnom imate kod kuće, potrebno je samo da kupite voće. Osim dinje možete da koristite i jabuke, kruške, breskve...
Sastojci:
- 3 jaja
- 1/4 dinje ili pola manje
- 100 g šečera
- 2 pune kašike gustina
- 2 kašike pune griza
- korica limuna
- 50 ml ulja
- pola čaše jogurta
- malo cimeta
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Obložiti pek papirom pleh 30x20 cm. Rernu uključiti na 200 stepeni.Umutiti jaja sa šećerom dodati griz, gustin prosejan sa praškom za pecivo, koricu limuna, ulje, jogurt, 1/2 kašičice cimeta . Sve polako izjednačiti i sipati u pleh i izravnati.
Poređati kriške dinja (mogu i jabuke, kruške, kajsije, breskve). Peći na 200 stepeni oko 50-60 min.