Ljubitelji keksa vole da osete ukus svoje omiljene poslastice, kako u torti, tako i u šejkovima, sladoledima i kolačima.
Sprema se brzo i lako, ne košta mnogo, a može da se jede u bilo koje doba godine.
U nastavku pogledajte uputstvo i pripremite ovu divnu poslasticu.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 2 manje banane
- 50 g mlečne čokolade
- Sok od 2 ceđene narandže
- Trećina margarina (onog od 250 g)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Korak 1: Umutite margarin koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi sa prahom i vanilinim šećerom. Naseckajte banane u smesu.
Korak 2: Izrendajte čokoladu ili je nožem isitnite i ubacite u smesu. Dodajte ceđeni sok od pomorandže u posudu.
Korak 3: Zatim dodajte mleveni keks i dobro sve izmešajte. Kada se sastojci lepo sjedine izručite fil u kalup. Na dno kalupa stavite foliju da se torta ne bi zalepila za dno i da bi se lakše izvrnula iz posude.
Korak 4: Ostavite tortu u frižider na nekoliko sati da se stegne. Kada postane dovoljno čvrsta prevrnite je na tacnu i dekorišite po želji.
Prijatno!