Sastojci:
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 100 ml ulja
- 1 glavica crnog luka
- 400 gr testenine
- 1 kašika crvene, mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- pola kašičice soli
- 1 kašika brašna
- 500 ml vode
- 500 ml mleka
Priprema:
Iseckajte luk i dodajte malo vode, ulje i suve začine kako bi sve lepo prodinstali.
Zatim dodati mleveno meso u smesu i čašu vode, pa dinstati dok voda ne ispari.
Skloniti sa vatre pa dodati pola vode, mleko i začine.
Brašno mutiti sa vodom, tako da ne ostanu grudvice, pa dodati zajedno u smesu.
Rernu uključite na 200 stepeni da se zagreje.
Posle pola sata pečenja, lagano samo varljačom promešajte.
Gotovo je kada voda ispari, ali je potrebno da ipak malo ostane pri dnu, da bi testenina bila kremastija.
Dodajte sir pred kraj po želji.
Prijatno!