Želite da imate savršeno čista ogledala bez pruga? Otkrivamo vam par TRIKOVA koje sigurno niste znali

K.Ć. Vesti 30.03.2022 10:43 0

U savršenom svetu, ogledala su uvek savršeno čista i bez mrlja

Želite da imate savršeno čista ogledala bez pruga? Otkrivamo vam par TRIKOVA koje sigurno niste znali

Shutterstock

U stvarnosti, međutim, nije nimalo lako dovesti ih u ovo stanje. Najveći problem nije sama prljavština, već mrlje nastale tokom pranja. Ponekad se njihovo uklanjanje čini potpuno nemogućim. Ogledalo izgleda čisto, a za trenutak se ispostavlja da na njegovoj površini još uvek postoje pruge.

Pranje ogledala nije tako teško kao što se čini. Međutim, treba imati na umu nekoliko stvari. Ovo je važno jer nepravilno čišćenje dodaje još više posla i čini da površina izgleda lošije nego pre čišćenja.

U prodavnicama možete kupiti proizvode dizajnirane posebno za čišćenje ogledala i prozora. Postoji i nekoliko kućnih trikova koji su podjednako efikasni i ekološki prihvatljiviji. Vredi ih isprobati.

Pre svega, zapamtite osnovno pravilo - za pranje je najbolje koristiti meku krpu od mikrovlakana. Obične krpe ili papirni ubrusi mogu ostaviti komadiće vlakana na ogledalu. Takođe neće moći da uklone sve mrlje.

Jedan od načina za temeljno čišćenje ogledala je upotreba rastvora vode i sirćeta 4:1. U litar vode možete dodati i četiri kašike limunovog soka. Ova tečnost je odlično sredstvo za čišćenje ... prozora, ogledala i drugih staklenih površina u vašem domu. Biće sjajne i bez pruga. Jako zaprljana ogledala se mogu oprati toplom vodom i nekoliko kapi tečnosti za pranje posuđa. Preostale pruge nakon pranja mogu se ukloniti i alkoholom, koji nerazblažen nanosimo direktno na problematično mesto.

Da bi ogledala bila savršeno čista, bolje je koristiti destilovanu vodu umesto obične. Neće biti ni pruga ni pruga.

Na kraju ćemo otkriti jednostavan trik za koji retko ko zna. Zahvaljujući njemu, možete biti sigurni da je površina ogledala zaista dobro oprana i savršeno čista. Nema više situacija kada mislite da ste oprali ogledalo, a kada nakon pola sata uđete u kupatilo, vidite gadne pruge.

Poenta je da uvek gledate u ogledalo iz različitih strana i uglova na samom kraju. Tada je najbolje videti da li na njemu nisu ostale pruge. Mnogi ljudi ne shvataju koliko je ova aktivnost važna.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading