Ovo su najveće greške koje pravite dok kuvate kafu kod kuće, piše Real Simple.
Količina zrna ne odgovara stilu kuvanja
Različiti stilovi kuvanja zahtevaju različite načine mlevenja kafe. To je zato što je stopa ekstrakcije taloga kafe veća ako je finije samlevena. Korišćenje finije mlevenih zrna takođe povećava vreme potrebno za prolazak vode kroz talog kafe, što povećava vreme tokom kojeg su voda i talog u kontaktu. Sve se to prevodi u ovo opšte pravilo: metode kuvanja s kraćim vremenom kontakta zahtevaju finije mljevena zrna kafe; oni s dužim vremenom kontakta zahtevaju grublje mlevena zrna.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Korišćenje vode iz slavine
Lako je zaboraviti da se kafa sastoji od približno 98 odsto vode. Unošenje odgovarajuće hemije vode promeniće kvalitetu kafe, a idealna je upotreba filtrirane vode.
Kuvate kafu na pogrešnoj temperaturi
Temperatura vode je izuzetno važna. Tokom kuvanja trebalo bi podesiti temperaturu između 90° C i 95° C. Korišćenje termometra najjednostavniji je način da proverite da li je voda dovoljno vruća, ali ako nemate pri ruci nijednu od ovih mogućnosti, vodu možete prokuvati i ostavite je da stoji oko 30 sekundi pre kuvanja.
Ne merite koliko kafe dodajete
Ljudi često dodaju previše kafe da bi bila jačeg ukusa, ali ako koristite previše, rizikujete da dobijete kisele ukuse. Osim toga, uprkos onome što mislite, više kafe neće napraviti jaču šoljice kafe. Postoji samo određena količina kofeina koji možete izvući iz zrna pre nego što uništite ukus, zbog vremena kontakta, brzine ekstrakcije i razmere vode i kafe. Zlatno pravilo je 2 kašićice kafe na 170 mililitara.

POTERA ZA NOŽICOM: Policija se rastrčala, a automobilu pronađeno tri kilograma droge

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MOLDAVSKI DERBI U RUMUNIJI: "Čeličnima" se isplatila promena trenra

BORIS BRATINA JE NOVI MINISTAR INFORMISANjA: Radi kao profesor, član je Inicijativnog odbora Pokreta za narod i državu

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

KARIĆ DOVEO ANĐELU DO IVICE, USLEDILO PRIZNANJE UŽIVO NA PINKU: Gastoz nikako ne sme da sazna istinu, ovo bi sve promenilo!

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

ONI VIŠE NEĆE BITI MINISTRI Evo ko sve ostaje bez funkcije u novoj Vladi Srbije (FOTO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

TVRDO, DA TVRĐE NE MOŽE BITI: Mreže redovno miruju kada se susretnu ovi bivši prvoligaši

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

ONA JE NAJMLAĐA MINISTARKA U VLADI: Evo ko je Sara Pavkov koja je predložena za novu ministarsku za zaštitu životne sredine

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)
