Najviše mu prija sobna temperatura, a najbolja varijanta za čuvanje je pletena mrežica ili korpa do koje dopire vazduh.
S obzirom na to da smo već naglasili da luk ne podnosi niske temperature, jasno je da mu jedno mesto nikako ne prija. Verovatno ste pogodili, u pitanju je frižider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Evo i zašto.
Kada se luk ohladi, hladna i vlažna sredina u frižideru pretvara skrob u šećere (isto se dešava i sa krompirom) i on postaje mekan ili gnjecav jako brzo, a pritom može da zasmrdi frižider i učini da sve ima ukus luka.
Suprotno, ako ga držite na pravom mestu, zadržaće svežinu i do 30 dana.