STARINSKI recept za PODVARAK naših baka: Idealno rešenje za današnji ručak

Izvor: M. G. Vesti 05.03.2022 11:06 0

Podvarak za današnji ručak za 4 osobe je pravi izbor.

STARINSKI recept za PODVARAK naših baka: Idealno rešenje za današnji ručak

Printscreen/ YouTube

Sastojci:

- kiseli kupus

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

- glavica crnog luka

- biber u zrnu

- lovorov list

- aleva paprika

- meso po želji

Priprema

Najpre ispržite meso po želji, pile, šnicle, šta volite, povadite ga u činiju i na tom ulju pržite podvarak. Iseckajte sitno crni luk, propržite na ulju gde se pržilo meso, dodajte kupus (količina po želji) iseckan na tanke trakice i prorpžite oko pola sata. Stalno mešajte da se ne zalepi za dno.

Zatim dodati oko pola kasike aleve paprike, biber u zrnu, nekoliko lovorovih listova, posoliti po ukusu, preručiti u posudu koja može u rernu i peći oko 2 sata dok kupus omekša. Posudu prekriti folijom i za vreme pečenja ne mešati. Možete praviti i sa suvim mesom i pančetom.

BONUS VIDEO

Komentari (0)