Ako ste mislili da dijatalni ručak mora striktno da bude suv i neukusan, prevarili ste se. Ovaj ručak prepun je zdravih namernica, i proteina koje ćete sa zadovoljstvom jesti i uživati.
Sastojci: 2 parčeta pilećih grudi, 1/3 glavice zelenog zelja, 2 sveže zelene paprike, 1 luk srednje veličine, 1 velika šargarepa, 2 stabljike celera, 1 konzerva kukuruza (oko 300 grama), 300 grama boranije, 1 konzerva pelata (oko 250 grama), 300 g kuvanog pasulja, so, biber, 500 ml povrćnog ili mesnog bujona.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Priprema: Meso operite i isecite sitno. Iseckajte luk i prodinstajte ga na malo suncokretovog ulja ili svinjske masti. Kada luk dobije žućkastu boju, dodajte iseckanu šargarepu. Nakon što i ona malo omekša, dodajte iseckanu papriku, zelje i boraniju. Dinstajte povrće 10 minuta.
Dodajte meso i iseckan celer, kratko prodinstajte sve zajedno, posolite, pobiberite i zalijte bujonom. Zatim u varivo dodajte iseckan pelat i kuvajte 15 minuta. Na kraju dodajte kukuruz i pasulj pa prokuvajte sve još 5 minuta.
Prijatno i uživajte u ovom preukusnom mršavljenju!