Jednostavan lava kolač, koji u sredini krije sočno punjenje, oduševiće vaše ukućane. Možete da ga služite i sa kuglom sladoleda, a idealno je rešenje ukoliko vam se najave neplanirani gosti.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Za testo:
100 g tamne čokolade
80 g putera
40 g šećera
1 jaje
20 g brašna
Za punjenje:
50 g tamne čokolade
Priprema
Prvo pripremite fil za punjenje kolača. Čokoladu izlomite na kockice, pa je prelijte zagrejanom pavlakom za kuvanje i mešajte dok se potpuno ne rastopi. Dobro izmešajte da dobijete glatku smesu. Njom napunite četiri korpice za kolače i ostavite u zamrzivač da se stegne.
Za testo, čokoladu zajedno sa puterom otopite na pari. Ostavite da se prohladi, pa u dobijenu smesu dodajte celo jaje. Umutite dobro ručnom mutilicom. Sipajte šećer i brašno, sve još jednom dobro izmešajte da se lepo sjedini, da nemate grudvice.
Keramičke činijice koje mogu u rernu, premažite sa malo putera, pa u svaku do pola sipajte dobijeno testo. Izvadite čokoladu za punjenje iz zamrivača i stavite u sredinu. Prelijte sa ostatkom testa. Stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta. Kada budu pečene izvrnite ih na tanjir i po želji pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO