Imamo LOŠE vesti za ljubitelje kafe: Ako pijete OVAKVU kafu onda ste možda SADISTA

Naj žena Vesti 01.09.2021 12:31 0

Na osnovu toga kakvu kafu volite može da se otkrije da li ste saosećajna osoba ili u sebi krijete klicu sadizma

Imamo LOŠE vesti za ljubitelje kafe: Ako pijete OVAKVU kafu onda ste možda SADISTA

unsplash.com

U nedavnom naučnom istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Insbruku u Austriji otkriveno je da na osnovu ukusa kafe može da se razotkrije karakter osobe. Skoro hiljadu ispitanika je učestvovalo u istraživanju, a u radu je navedeno da su "morali" da piju svoj omiljeni napitak i rešavau četiri psihološka testa.

Rezultati su pokazali vezu između izbora kafe i tipa ličnosti ispitanika. Osobe koje su imale sadističke i psihopatske tendencije, uglavnom su birale crnu kafu, odnosno gorku, a oni koju su se opredelili za kafu s mlekom i šećerom, pokazali su visok nivo saosećajna i ljubaznosti.

Izbor kafe određuje ličnost

Prema psiholozima, izbor ove kafe povezivan je s samim gorkim ukusom, odnosno ispijanje gorkih napitaka ima veze sa svakodnevnim uživanjem u sadizmu, odnosno nanošenju bola kod drugih. Takođe, istraživači veruju da veza između gorke hrane, napitaka i psihopatije može postati hronična, piše "Readers Digest".

Ipak, u studiji se navodi da je istraživanje bilo ograničeno na manji broj ljudi i da nisu sigurni šta uzrokuje vezu između gorkog ukusa i psiholoških problema.

Komentari (0)
Loading