Dženifer Garner kaže da uživa u spremanju obroka za svoju porodicu, a ovaj recept obožava. Limun piletini daje posebnu notu i ručak uvek ispadne savršeno.
Sastojci:
- 1 kašika semenki komorača
- so i sveži mleveni biber
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 limun isečen na tanke kriške
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka tanko isečenih
- pileća prsa očišćena od kostiju
- ½ šoljice belog vina
- sok od jednog limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 230 stepeni. Stavite semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Sipajte maslinovo ulje u malu šolju, dodajte mešavinu ulja, pomešajte i ostavite po strani. Rasporedite kriške limuna u tepsiju i stavite luk i beli luk odozgo.
Odozgo stavite piletinu i prelijte je sa pola količine ulja i bilja. Pomerite kožicu na mesu i namažite ostatkom mešavine. Peciite piletinu oko 30 minuta, dodajte vino u tiganj, ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Izvadite piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.
Secite piletinu na komade, posolite i služite vruće uz sos iz tepsije.