Mnoge domaćice su navikle da za čišćenje kuhinjskih površina, nameštaja i kupatila koriste blaže ili jače rastvore sirćeta. On je odličan i za glancanje šporeta, ali i neke druge male aparate poput tostera ili kuvala za vodu.
Međutim, mnogima smeta miris sirćeta. Mada će on za kratko vreme da izvetri, savetujemo vam da isprobate ovaj trik i napravite mirisno sirće po svojoj želji. Aromatična svojstva bilja i voća treba maksimalno iskoristiti.
Ako volite citruse, sačuvajte koru od limuna i pomorandže, a ako imate bašticu, uberite ruzmarin ili ga, jednostavno, nabavite na pijaci. Vrlo jak i osvežavajući miris imaju i borove iglice.
U tegle dodajte redom - u jednu koru limuna, u drugu pomorandže, u treću ruzmarin, a u poslednju iglice bora. Nalijte svaku sirćetom, dobro zatvorite i ostavite da odstoji 24 sata. Procedite i, kroz levak, sipajte u bočice sa raspršivačem i vaše novo, mirisno sirće je spremno za čišćenje.