Recept za ŠUPLJI SOMUN: Verovatno niste ni znali da je moguće, a uz pomoć jednog trika KORICA će im biti savršeno hrskava

Izvor: K.Ć Vesti 14.02.2022 08:53 0

Napravite hrskavi i šuplji somun i obradujte ukućane

Recept za ŠUPLJI SOMUN: Verovatno niste ni znali da je moguće, a uz pomoć jednog trika KORICA će im biti savršeno hrskava

Printscreen/Instagram

 

Sastojci

  • 400 gr brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 170 gr tople (skoro vruće) vode 

Stavite sve sastojke u činiju i zamesite testo. Ostavite testo oko 2 sata.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike


Podelite testo na šest delova, malo svaki oblikujte rukama, pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta.

Svaku lopticu razvucite tanko, pa prekrijte i ostavite još 15-ak minuta.

Zagrejte rernu na 275 stepeni.

Pecite po 2-3 somuna, tj koliko vam staje na pleh, ali tako što ćete pleh podići skoro na sam vrh rerne.

Pecite 5-6 minuta.

Somuni su unutra potpuno šuplji i hrskavi. Ako hoćete da budu mekiši, posle pečenja ih stavite u kesu.

Mogu se puniti čime god poželite.

Šta su trikovi?

1. Jako zagrejana rerna
2. Pečenje na što višljoj poziciji u rerni

Prijatno!

 

 

Komentari (0)