Sastojci
- 400 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 170 gr tople (skoro vruće) vode
Stavite sve sastojke u činiju i zamesite testo. Ostavite testo oko 2 sata.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-14/103171_shutterstock-762738523_f.webp?timestamp=1728856800)
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-10/102741_sarma-iz-rerne_f.webp?timestamp=1728511200)
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-15/103237_shutterstock-1039728490_f.webp?timestamp=1728943200)
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Podelite testo na šest delova, malo svaki oblikujte rukama, pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta.
Svaku lopticu razvucite tanko, pa prekrijte i ostavite još 15-ak minuta.
Zagrejte rernu na 275 stepeni.
Pecite po 2-3 somuna, tj koliko vam staje na pleh, ali tako što ćete pleh podići skoro na sam vrh rerne.
Pecite 5-6 minuta.
Somuni su unutra potpuno šuplji i hrskavi. Ako hoćete da budu mekiši, posle pečenja ih stavite u kesu.
Mogu se puniti čime god poželite.
Šta su trikovi?
1. Jako zagrejana rerna
2. Pečenje na što višljoj poziciji u rerni
Prijatno!