Sastojci
- 400 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 170 gr tople (skoro vruće) vode
Stavite sve sastojke u činiju i zamesite testo. Ostavite testo oko 2 sata.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Podelite testo na šest delova, malo svaki oblikujte rukama, pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta.
Svaku lopticu razvucite tanko, pa prekrijte i ostavite još 15-ak minuta.
Zagrejte rernu na 275 stepeni.
Pecite po 2-3 somuna, tj koliko vam staje na pleh, ali tako što ćete pleh podići skoro na sam vrh rerne.
Pecite 5-6 minuta.
Somuni su unutra potpuno šuplji i hrskavi. Ako hoćete da budu mekiši, posle pečenja ih stavite u kesu.
Mogu se puniti čime god poželite.
Šta su trikovi?
1. Jako zagrejana rerna
2. Pečenje na što višljoj poziciji u rerni
Prijatno!