Sastojci
- 400 gr brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 170 gr tople (skoro vruće) vode
Stavite sve sastojke u činiju i zamesite testo. Ostavite testo oko 2 sata.
Podelite testo na šest delova, malo svaki oblikujte rukama, pokrijte krpom i ostavite još 30 minuta.
Svaku lopticu razvucite tanko, pa prekrijte i ostavite još 15-ak minuta.
Zagrejte rernu na 275 stepeni.
Pecite po 2-3 somuna, tj koliko vam staje na pleh, ali tako što ćete pleh podići skoro na sam vrh rerne.
Pecite 5-6 minuta.
Somuni su unutra potpuno šuplji i hrskavi. Ako hoćete da budu mekiši, posle pečenja ih stavite u kesu.
Mogu se puniti čime god poželite.
Šta su trikovi?
1. Jako zagrejana rerna
2. Pečenje na što višljoj poziciji u rerni
Prijatno!