Kako da vam kupaći traje duže od jedne sezone? Pažljivo ga sušite i obavezno primenite ova pravila

Vesti 21.06.2023 22:10 0

Teško ćete pronaći dva puta isti kupći kosti, onaj koji vam idealno stoji, zato održavajte postojeći

Kupaći

Shutterstock

Kupaći kostim bez sumnje je najvažniji komad letnje garderobe, a dobro je poznato to da savršen model koji nam pristaje kao saliven nije lako pronaći. Pa ako želite da vam omiljeni bikini i jednodelni kupaći kostim godinama traju, bitno je pravilno ih održavati.

Boja koja je izbledela zbog sunca, soli ili hlora iz bazena, mrlje, rastegnuta tkanina... To su najčešći problemi sa kupaćim kostimima, do kojih dolazi jer se ne peru ili skladište pravilno, pa mogu vrlo brzo postati neupotrebljivi.

Kako da vam kupaći traje duže od jedne sezone? Pažljivo ga sušite i obavezno primenite ova pravila

Shutterstock

 

Evo nekoliko korisnih saveta kako da vam kupaći traje godinama:

Isperite ga vodom nakon svakog nošenja

So i hlor uništavaju tkaninu ako ga ne isperete nakon svakog kupanja. Čak i kada uskočite u tuš kabinu s kupaćim na sebi, to se takođe računa kao ispiranje. Ako ga ne isperete, mrlje ćete s vremenom mnogo teže ukloniti.

Mrlje tretirajte što je pre moguće

Bilo bi dobro oprati kupaći kostim blagim sredstvom za pranje odeće ili čak šamponom nakon svakog kupanja u moru ili bazenu. S mrljama se odmah obračunajte jer je dobro poznato to da ih najlakše ukloniti kad su sveže. Nanesite sredstvo za njihovo uklanjanje i dobro isperite. Naravno, pripazite da ne oštetite tkaninu. Dobar je savet da pre nanošenja sredstvo za uklanjanje mrlja isprobate na delu kupaćeg koji nije previše vidljiv.

Pažljivo ga sušite

Kada ste isprali kupaći kostim, dobro ga iscedite i umotajte u suv peškir koji će upiti višak vode. Ceđenje metodom savijanja može oštetiti tkaninu, a sušenje neka bude prirodno, umesto stavljanja u mašinu. Takođe, izbegavajte sušenje kupaćeg kostima na jakom suncu - slobodno ga stavite u poluhlad u kojem cirkuliše vazduh pazeći da se ne rastegne pri sušenju.

Perite kupaći kostim na nižim temperaturama

Kupaći kostim najbolje je prati na nižim temperaturama (npr. 30 stepei), na programu za ručno pranje u mašini, ili ručno blagim deterdžentom za osetljive tkanine.

Komentari (0)
Loading