Ispržite savršeno jaje na oko: Dodajte samo 1 sastojak i nikada više se neće lepiti za tiganj!

Vesti 04.10.2025 08:52 0

Koliko puta vam se dogodilo da se jaje zalepi za tiganj i pokvari doručak?

jaja

Shutterstock

Tajna savršenog prženog jajeta – jedan jednostavan sastojak koji sprečava lepljenje.

Koliko puta vam se dogodilo da se jaje zalepi za tiganj i pokvari doručak? Srećom, postoji jednostavan trik koji rešava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu jaja.

Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplikovane tehnike – sve što vam treba verovatno već imate u kuhinji  a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprečava lepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju.

pšenično brašno

Shutterstock

 

 

Kako koristiti pšenično brašno:

 

  • Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri.
  •  Dodajte malo ulja ili putera.
  •  Pospite tanak sloj pšeničnog brašna po zagrejanoj površini.
  •  Ravnomerno rasporedite brašno po tiganju.
  •  Razbijte jaje i pržite ga kao i obično.

 

Rezultat je jaje koje se lako odvaja od površine tiganja, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom.

Ovaj mali trik čini pripremu prženih jaja jednostavnom i prijatnom, tako da pšenično brašno može napraviti veliku razliku.

Konačno dobijate i čist tiganj i ukusan doručak, navodi Krstarica.

Bonus video:

 

@najzena.rs ZAŠTO SE POMORANDŽE PAKUJU U CRVENE MREŽICE? #najzena #zena #fyf #fyp #viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading