Savršena poslastica za svakog ukućanina.
Sastojci:
- Tanke kore
- 2 veće jabuke
- 2 jaja
- 50 ml. ulja
- Malo cimeta
- 100 gr suvog groždja
- 1 puna kašika pudinga vanila
- 1 puna kašika griza
- 50 gr mlevenog keksa
- šećer po želji
- 1 kašičica praška za peciva
Priprema:
Fil 1:
- Umutiti jaja sa šećerom penasto, dodati puding, griz i maslinovo ulje i to sve mešati da se smesa izjednači.
Fil 2:
- U drugu činiju jabuke izrendati dodati po želji malo cimeta i šećera i 50 gr mlevenog keksa sa 100 gr suvog groždja i izmešati.
- Raširite jednu koru pa preko nje premazati prvi fil sa jajima i ponoviti to sa tri kore, a zatim na poslednju treću koru na kraj kore staviti drugi fil sa jabukama i onda čvrsto urolati i staviti u pleh. Ponoviti to sve dok imate fila.
- Ređati u podmazan pelh, pa iseći na rolnice…. Premazati sa ostatkom jaja. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Ohladjenu posuti šećerom i vanilin šećero.. Služiti