Nije samo najbitniji je trenutak "kada zacvrči": Evo kako se pohuje meso, samo jedan trik mu daje ludački hrskavu koricu

Nedeljko Tišanović Vesti 21.08.2025 10:57 0

Mali trikovi čine čuda...

pohovano meso

Shutterstock/1eyeshut

Pohovano meso mnogi obožavaju, ali ključ savršenog ukusa i teksture krije se u malim trikovima.

Najvažniji je da meso pre prženja odstoji na sobnoj temperaturi oko pola sata, kako bi omekšalo, upilo začine i ostalo sočno iznutra.

Za hrskavu i postojanu koricu nije presudna samo prezla, već trenutak i toplota ulja.


 
bečka šnicla

Shutterstock

 

 

Ako ispanirano meso kratko odstoji pre prženja, slojevi brašna i jaja se povežu i stvaraju tanku zaštitu koja u vreloj masnoći postaje zlatna i hrskava, a ne upija previše ulja.

Važno je i da ulje bude dovoljno ugrejano – treba da cvrči kada se ubaci komadić testa, ali ne sme da gori. Nakon prženja, meso treba da odmori nekoliko minuta da bi korica ostala čvrsta, a sokovi se ravnomerno rasporedili.

Iako trik deluje suviše jednostavno, upravo on pravi razliku između prosečnog i nezaboravnog pohovanog mesa.

 

Bonus video:

@najzena.rs Ovo cveće svi imaju, a privlači bedu i bolesti #najzena #zena #viral #fyp #fyf ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading