Sastojci
- 5 jaja
- 1.5 šolja šećera
- pola šolje mleka
- 1 šolja ulja
- 2 šolje brašna
- kesica praška za pecivo
Fil
- 2 kg jabuka (krupnijih)
- 200 g šećera
- malo cimeta mlevenog
- 1 vanilin šećer
Priprema
Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.
Za fil očistite i izrendajte jabuke, pomešajte ih sa šećerom i dinstajte dok sav sok ne ispari.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Dodajte cimet i vanilin šećer, promešajte i pažljivo sipajte na testo. Preko jabuka sipajte drugi deo testa i stavite kolač u rernu.
Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.
Pečen i ohlađen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.
Prijatno!