U Turskoj ih samo ovako peru, zato su i vazdušasti: Evo kako da vam peškiri budu mekani, da mekši ne mogu biti

Nedeljko Tišanović Vesti 10.08.2025 16:52 0

Ovo kada probate, oduševićete se...

peškir

Shutterstock

Turski način pranja peškira podrazumeva posebnu pripremu i korišćenje sode bikarbone kako bi peškiri ostali mekani, upijajući i sveži.

Nakon kupovine, peškire treba potopiti u vodu na nekoliko sati, a po mogućstvu i do 24 sata, kako bi se vlakna opustila. U vodu se može dodati nekoliko kašičica sode bikarbone radi osvežavanja tkanine.

Prilikom redovnog pranja, savetuje se viša temperatura (40–60°C) zbog uništavanja bakterija, a u bubanj mašine može se dodati nekoliko kašika sode bikarbone.


Ona uklanja neprijatne mirise, uništava mikrobe, poboljšava upijanje i održava peškire mekanim, bez upotrebe omekšivača koji mogu oštetiti vlakna.

Bonus video: 

 

Komentari (0)
Loading