Hleb i kiflice će dugo ostati mekani: U testo dodajte 1 neobičan sastojak koji će im sačuvati svežinu

Vesna Vukadinović Vesti 06.04.2025 11:43 0

Niko ne voli da jede bajat hleb ili peciva. Imamo trik koji će ih čuvati svežim nekoliko dana.

hleb

Shutterstock

Kada proveravate svežinu hleba malo ga pritisnite odozgo. Ukoliko se testo brzo vrati u prvobitno stanje – to znači da je hleb svež. Međutim, ako ostane spljošten, bolje da ga ne kupite, jer je bajat.

Sačuvajte svežinu hleba

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Kada pravite hleb ili kiflice kod kuće, verovatno ste primetili da obično brže postanu bajati nego oni kupljeni u prodavnici i pekari, kao i da se više mrve pri sečenju i lomljenju. U čemu je tajna? Koji to sastojak dodaju pekari u recept, pa su testa dugo sveža i meka, poput pamuka? Caka je u jednom neočekivanom sastojku, a znaju je samo profesionalci!

hleb

Shutterstock

 

 

“Rok trajanja pekarskih proizvoda, hlebova, kiflica i pogača, možete da produžite tako što ćete dodati kašiku meda u testo. Zahvaljujući ovom tajnom sastojku kifle, lepinje i hleb dugo ostaju sveže i ne mrve se”, objašnjava profesionalni kuvar iz “Haggis Pub & Kitchen”.

Komentari (0)