Da li ste probali prženice bez jaja? Za omiljeni doručak se na internetu nedavno pojavio odličan recept koji garantuje dobar ukus prženica, ali bez jaja.

Recept za prženice bez jaja

Recept je podelila jedna žena na svom Tik Tok profilu i vrlo brzo je zaludeo internet. Recept za prženice je postao jedan od Tik Tok trendova kada je reč o hrani i milioni ljudi znatiželjno gledaju kako se prave klasične prženice bez jaja.

Recept je veoma lak. U tiganju na srednjoj vatri rastopite malo margarina za posne prženice (u originalnom receptu je puter), zatim dodajte dve kriške hleba i sipajte biljno mleko (koje ne sadrži šećer) u tiganj. Pospite s malo cimeta i pržite kriške hleba dok ne porumene s obe strane i dok mleko ne ispari. Krajnji rezultat izgleda kao klasičan pohovani hleb, ali uz puno manje muke i zaprljanog posuđa. I bez jaja. Ukoliko želite slanu varijantu izostavite cimet.

Mogu biti slane i slatke

Kako žena kaže u videu, uz malo strpljenja, vaš pohovani hleb vremenom će lepo očvrsnuti i postati fino hrskav. Ove prženice po želji možete praviti slatke i slane (ako ne dodajete cimet) i jesti ih u kombinaciji sa sirom, pavlakom, šunkom ili medom, džemom, kremom.

Video: