Neka od kraljičinih omiljenih jela bili su čajni kolačići, riba, mango i džem od jagoda. Čak je tvrdila da sendviče s džemom jede svaki dan uz popodnevni čaj. Za doručak je volela razne stvari, no među najtraženijima bila je - kajgana, napravljena na poseban način.
Recept za Elizabetinu kajganu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Naime, njen kuvar otkrio je da je za kraljicu pravio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom. Kad bi za doručak poželela puno proteina, njen kuvar pripremao bi kajganu s tri organska jaja i kašikom mleka. Prvo bi sve to izmiksao pa smesu izlio u lagano zagrejan tiganj, na kašiku rastopljenog putera. Tako su jaja ostala bez grudvica, piše „RD“. Neposredno pre nego što bi se jaja potpuno stvrdnula, dodao bi otprilike kašičicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Kad bi jaja bila gotova, ukrasio bi ih crnim biberom i vlašcem i odmah poslužio kraljici.
Za ručak riba sa povrćem
Popularni obrok kraljice bilo je i čajno pecivo uz čaj, a volela je i klasične žitarice. Za ručak je često jela ribu s povrćem kuvanim na pari. Za užinu pojela bi keks ili mali sendvič s džemom. Među favorite za večeru spadao je losos, njena omiljena riba. Za desert je rado jela bele breskve uzgojene u blizini dvorca Vindzor.
Video: