Neka od kraljičinih omiljenih jela bili su čajni kolačići, riba, mango i džem od jagoda. Čak je tvrdila da sendviče s džemom jede svaki dan uz popodnevni čaj. Za doručak je volela razne stvari, no među najtraženijima bila je - kajgana, napravljena na poseban način.
Recept za Elizabetinu kajganu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Naime, njen kuvar otkrio je da je za kraljicu pravio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom. Kad bi za doručak poželela puno proteina, njen kuvar pripremao bi kajganu s tri organska jaja i kašikom mleka. Prvo bi sve to izmiksao pa smesu izlio u lagano zagrejan tiganj, na kašiku rastopljenog putera. Tako su jaja ostala bez grudvica, piše „RD“. Neposredno pre nego što bi se jaja potpuno stvrdnula, dodao bi otprilike kašičicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Kad bi jaja bila gotova, ukrasio bi ih crnim biberom i vlašcem i odmah poslužio kraljici.
Za ručak riba sa povrćem
Popularni obrok kraljice bilo je i čajno pecivo uz čaj, a volela je i klasične žitarice. Za ručak je često jela ribu s povrćem kuvanim na pari. Za užinu pojela bi keks ili mali sendvič s džemom. Među favorite za večeru spadao je losos, njena omiljena riba. Za desert je rado jela bele breskve uzgojene u blizini dvorca Vindzor.
Video: