Kuvar kraljice Elizabete otkrio recept za njenu kajganu: Dodavao je u jaja 2 tajna sastojka koji su joj davali poseban šmek

Vesna Vukadinović Vesti 10.02.2025 10:40 0

Kraljica je vrlo retko menjala način ishrane i kajgana joj je bila jedno od njenih omiljenih jela za doručak.

Kuvar kraljice Elizabete otkrio recept za njenu kajganu: Dodavao je u jaja 2 tajna sastojka koji su joj davali poseban šmek

Shutterstock

Neka od kraljičinih omiljenih jela bili su čajni kolačići, riba, mango i džem od jagoda. Čak je tvrdila da sendviče s džemom jede svaki dan uz popodnevni čaj. Za doručak je volela razne stvari, no među najtraženijima bila je - kajgana, napravljena na poseban način.

Recept za Elizabetinu kajganu

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Naime, njen kuvar otkrio je da je za kraljicu pravio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom. Kad bi za doručak poželela puno proteina, njen kuvar pripremao bi kajganu s tri organska jaja i kašikom mleka. Prvo bi sve to izmiksao pa smesu izlio u lagano zagrejan tiganj, na kašiku rastopljenog putera. Tako su jaja ostala bez grudvica, piše „RD“. Neposredno pre nego što bi se jaja potpuno stvrdnula, dodao bi otprilike kašičicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Kad bi jaja bila gotova, ukrasio bi ih crnim biberom i vlašcem i odmah poslužio kraljici.

Za ručak riba sa povrćem

Popularni obrok kraljice bilo je i čajno pecivo uz čaj, a volela je i klasične žitarice. Za ručak je često jela ribu s povrćem kuvanim na pari. Za užinu pojela bi keks ili mali sendvič s džemom. Među favorite za večeru spadao je losos, njena omiljena riba. Za desert je rado jela bele breskve uzgojene u blizini dvorca Vindzor.

Video:

 

 

Komentari (0)