Samo se ovako pravi prava srpska proja: Nema jaja, jogurta i sira, samo brašno i ovi sastojci

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 27.12.2024 15:55 0

Pronašli smo jedan koji bi mogao da odgovara tradicionalnom receptu

proja

Printscreen/Youtube

Stavlja se svinjska mast, ali ukoliko postite možete staviti ulje kao zamenu. Istina je da se morate dobro namučiti da pronađete što autentičniji recept za proju koju su naši stari spremali. To znači nema jaja, mleka, jogurta, sira, samo kukuruzno brašno, voda i još par osnovnih sastojaka.

Pronašli smo jedan koji bi mogao da odgovara tradicionalnom receptu, a ukoliko vi imate bolji i autentičniji, slobodno nam pišite u komentarima.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Biće vam potrebno 500 grama kukuruznog brašna, jedna cela kašika soli, 600 ml vode koja se postepeno dodaje i jedna otopljena kašika masti.

Sastojci se dobro sjedine i sipaju u tepsiju podmazanu takođe mašću. Proja se peče 50 minuta na 200 stepeni.

Mihajlo Stefanović
 
Komentari (0)