Stavlja se svinjska mast, ali ukoliko postite možete staviti ulje kao zamenu. Istina je da se morate dobro namučiti da pronađete što autentičniji recept za proju koju su naši stari spremali. To znači nema jaja, mleka, jogurta, sira, samo kukuruzno brašno, voda i još par osnovnih sastojaka.
Pronašli smo jedan koji bi mogao da odgovara tradicionalnom receptu, a ukoliko vi imate bolji i autentičniji, slobodno nam pišite u komentarima.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Biće vam potrebno 500 grama kukuruznog brašna, jedna cela kašika soli, 600 ml vode koja se postepeno dodaje i jedna otopljena kašika masti.
Sastojci se dobro sjedine i sipaju u tepsiju podmazanu takođe mašću. Proja se peče 50 minuta na 200 stepeni.