Peškiri će biti kao novi: Nikad mekši i mirisniji uz pomoć 4 sastojka, savetuje ekspertkinja za domaćinstvo

Vesti 02.10.2024 20:57 0

Na kraju snimka je pokazala krajnji rezultat, gde je pratiocima pokazala da njeni peškiri sada izgledaju kao novi

peškiri

Shutterstock

Kada bi samo naši peškiri mogli da ostanu mekani kao smo ih tek kupili. Pa, prema rečima stručnjaka za čišćenje, mogu, uz niz uobičajenih sastojaka za domaćinstvo.

Influenserka Hida (@cleaningvithhida) na TikTok-u redovno deli trikove kako bi nam pomogla da organizujemo naše domove i na taj način je sakupila impresivnih 435.000 pratilaca. U svom najnovijem videu je otkrila kako se beli peškiri mogu vratiti u prvobitno stanje uz pomoć pet jednostavnih koraka.

„Šta vam treba“, napisala je u naslovu klipa. „Soda za pranje (natrijum karbonat/kristali sode), prašak za odstranjivanje fleka sa veša, deterdžent za veš i belo sirće.

Hida je počela tako što je napunila veliku posudu toplom vodom, ističući da je pogodna i kada. Zatim je stavila svoje bele peškire, pazeći da su svi potpuno potopljeni, pre nego što je dodala pola šolje (oko 100 g) sode za pranje (kristali sode), a zatim jednu mericu praška za odstranjivanje fleka.

Na ruke je navukla gumene rukavice, a onda nežno pritisnula peškire kako bi bila sigurna da će se proizvodi rastvoriti u vodi i ostavila peškire da se upijaju „najmanje sat vremena“. Nakon što je prošlo vreme, Hida je stavila peškire u mašinu za pranje veša, i dodala običan deterdžent za veš i belo sirće u pregradu za deterdžent.

 

 

„Operite peškire na toplom ciklusu“, savetovala je ona, pokazujući da se odlučila za onaj koji traje jedan sat i 32 minuta. „Ako je moguće, osušite ih mašini za sušenje da bi bili dodatno mekani.“

Hida je predložila i blažu alternativu pomenutoj metodi: „Takođe možete preskočiti natapanje ako želite da brzo osvežite svoje peškire – onda samo dodajte sodu bikarbonu u bubanj mašine za pranje veša i belo sirće u odeljak za omekšivač i podesite vruć ciklus."

Na kraju snimka je pokazala krajnji rezultat, gde je pratiocima pokazala da njeni peškiri sada izgledaju kao novi, prenosi Express

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading