Dodajte ovaj prirodni sastojak u veš mašinu i peškiri će vam biti mekani kao duša: Neće više biti tvrdi i grubi, postaće pahuljasti

Nedeljko Tišanović Vesti 29.09.2024 17:51 0

Ovo morate probati...

peškiri

Shutterstock

Peškiri mogu izgubiti svoju mekoću tokom vremena i postati veoma grubi na dodir, ali postoji jednostavan način da ih prirodno obnovite koristeći samo jedan sastojak iz kuhinje.

Može biti iritirajuće kada otkrijete da su peškiri postali tvrdi i grubi. Međutim, postoji jednostavan način da ih ponovo učinite pahuljastim.

Liz Eichholz, stručnjakinja iz kompanije Weezie Towels, objašnjava da peškiri često gube mekoću zbog nakupljanja ostataka na tkanini, što se često dešava kada se koristi previše omekšivača.

Peškiri su upijajući, što znači da su posebno skloni sakupljanju ostataka sapuna i omekšivača koji se ne isperu pravilno tokom pranja. Ova nakupljanja mogu vremenom smanjiti upijanje i dovesti do "grubog osećaja".

Najbolji način da se peškiri ponovo ožive i postanu mekani nije korišćenje komercijalnih sredstava, već jednostavno sirće, koji verovatno već imate u kuhinji.

—  Preporučujemo sirće često kada je reč o nezi peškira.

Kako sirće obnavlja peškire i čini ih ponovo pahuljastim?

Iako se može činiti prilično čudno, sirće sadrži kiselinu koja razbija ostatke sapuna zaglavljene u tkanini peškira, tako da ponovo mogu pravilno upijati vodu.

Ono što čini belo sirće odličnim je to što se potpuno ispira u veš mašini, ne ostavljajući nikakve ostatke, što ga čini brzim i jednostavnim rešenjem za obnovu peškira.

—   Korišćenje sirćeta kao deo rutine brige o peškirima je izuzetno efikasno, a takođe je i ekološki prihvatljivo, netoksično i isplativo. To je prirodna alternativa komercijalnim omekšivačima koji često sadrže hemikalije koje mogu oštetiti vaše peškire i životnu sredinu.

Kako ponovo omekšati tvrde i grube peškire?

Da biste počeli, stavite peškire u veš mašinu na vruće pranje bez deterdženta ili bilo čega drugog, kako biste omekšali postojeće ostatke u tkanini.

Kada se pranje završi, ostavite peškire u veš mašini i dodajte jednu šolju sirćeta u fioku za deterdžent.

Pokrenite novo pranje, a nakon završetka uključite dodatno ispiranje kako biste se uverili da su svi preostali ostaci sirćeta temeljno isprani.

Sušite peškire kao i obično, bilo da ih okačite napolju ili na sušilici, ali izbegavajte korišćenje visoke temperature, jer to može oštetiti tkaninu.

Kada se peškiri osuše, trebali bi biti potpuno obnovljeni i osećaće se kao novi.

Bićete iznenađeni koliko su meki i pahuljasti!

Kako održati peškire pahuljastim i mekanim

Kada obnovite svoje peškire, važno je da u budućnosti izbegavate prekomerno korišćenje deterdženta i omekšivača kako ne biste ponovo oštetili peškire.

Takođe, izbegavajte preopterećivanje veš mašine, jer veš treba imati dovoljno prostora da se temeljno opere.

Dobar savet je nikada ne puniti mašinu više od tri četvrtine.

Jedan od najboljih načina da se osigura da peškiri ostanu meki je da se izbegavaju mašine za sušenje veša. 


Bonus video: 

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading