Napravite palačinke od 2 sastojka: Sigurno niste jeli mekše i jeftinije, a uz jedan trik biće lepše nego iz restorana!

Vesti 29.09.2024 12:26 0

Svi vole palačinke, ali mnogima ne budu lepe kada ih ispeku. Pomoću ovih trikova garantovano uspevaju.

palačinke

Shutterstock

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica i obroka. Neko ih maže kremom, neko džemom, treći filuju orasima i šećerom, ali svi ih obožavaju.  Prilikom pripreme je najvažnije da obratite pažnju da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja. Pored toga, važno je da ne budu žilave, ili debele, ili pak gnjecave. Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuvari. Pomoću njih će biti savršene, a dajemo vam i recept za palačinke od samo 2 sastojka.

Sejanje brašna

Pre nego što umešate u brašno u sve ostale sastojke, njega prosejte kroz sito. Tako će testo za palačinke biti vazdušastije.

Soda bikarbona

Upotrebite sodu bikarbonu koja će omogućiti da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Sodu bikarbonu obavezno prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

Recept za palačinke od 2 sastojka

Sastojci:

2 šolje brašna

2 šolje gazirane vode

Priprema:

U činiju sipajte gaziranu vodu. Dodajte malo po malo brašna mešajući varjačom. Kada smesa postane gušća mutite ručnom mutilicom da se razbiju grudvice. Kada dobijete ujednačenu smesu stavite u frižider da odstoji pola sata. Vreo tiganj namažite papirnim ubrusom natopljenim uljem i pecite palačinku sa obe strane dok ne dobiju smeđu boju. Povremeno tiganj namažite na isti način uljem. Gotove palačinke filujte po želji.

Bonus video:

 

@najzena.rs Svekrva napravila spisak obaveza za snaju! Ljudi se krste od šoka #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading