Stare tiganje i šerpe koji su zagoreli, nemojte da bacite. Postoji način da ih očistite i ponovo koristite. Zagorelu poleđinu dna šerpe i tiganja koje mislite da je nemoguće očistiti, zapravo ćete lako oribati uz samo nekoliko sastojaka koje imate u svojoj kuhinji. Naime, za to su vam potrebni soda bikarbona, kuhinjska so, sirće, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrusi.
Kako očistiti zagorelu šerpu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kako biste očistili zagorelo dno tiganja ili šerpe, pospite so i sodu bikarbonu preko celog dna, da ga lepo prekriju, pa dodajte tečni deterdžent za pranje sudova. Nemojte da sipate vodu. Dobro istrljajte žicom ili četkom, a zatim pokrijte dno papirnim ubrusom, stavite 2-3 komada da sve prekriju. Odozgo sipajte sirće.
Samo podignite ubrus i sve će se skinuti
Ostavite da odstoji 10-15 minuta pa sklonite ubrus. Zajedno sa ubrusom ćete ukloniti veći deo ostataka zagorele hrane koji će se zalepiti za papir. Zatim još jednom istrljajte dno žicom za ribanje ili četkom i zasijaće kao novo!
Bonus video: