Kuvar otkrio recept za prejeftin, a ukusan obrok: Spremite danas ručak za četvoro za manje od 120 dinara

Slobodanka Ćorić Vesti 28.09.2024 08:47 0

Antonio je pripremio ručak za, kako kaže, 112 dinara, i to za četvoročlanu porodicu. Napravio je rezanci s vrganjima, a sve je objasnio jednostavnom računicom

ručak

Printscreen/Instagram

Antonio Brajković, mladi kuvar iz Umaga koji trenutno radi u restoranu Luciano hotela San Canzian, poznat je po simpatičnim video receptima koje objavljuje na svom Instagram profilu. Ovih dana je objavio još jedan video koji je privukao pažnju njegovih pratilaca.

Antonio je pripremio ručak za, kako kaže, 112 dinara, i to za četvoročlanu porodicu. Napravio je rezanci s vrganjima, a sve je objasnio jednostavnom računicom.

U videu, Antonio najpre priprema rezanaca, za koje mu je potrebno 200 grama oštrog brašna po ceni od 15 dinara, zatim 200 grama glatkog brašna koje košta 18 dinara, 170 mililitara vode i jedno jaje, koje košta 28 dinara. Od svih sastojaka umesio je glatko testo i stavio ga u hladnjak na sat vremena.

Zatim nastavlja s pripremom sosa, za koji će mu trebati malo ulja po ceni od 23 dinara i 50 grama luka koji košta 23 dinara. Kako su vrganji glavna zvezda umaka, Antonio napominje da te pečurke možete sami ubrati, pa ih ne uključuje u računicu.

Vrganji se prodaju po ceni od 2.340 do 2.925 dinara, pa je očigledno bolje otići u berbu samostalno, pod uslovom da ste dobro informisani i znate šta berete, te da ne uzimate više nego što vam je potrebno.

Nakon što je propržio luk na ulju, u tavu dodaje vrganje, podlije ih vodom i dodaje 20 grama peršuna koji, kako kaže Antonio, košta 23 dinara. U konačnu cenu uključio je čak i so i biber, dolazeći do rezultata od 112 dinara za zaista obilan i, čini se, veoma ukusan ručak.

 

 

Takođe dodaje opciju da za 130 dinara možete u jelo dodati još i sir i maslac, čime bi bilo još slasnije. Celi postupak možete pogledati u videu.

Komentari (0)
Loading