Martina zamalo umrla zbog ujeda pauka: "Ako ovako izgleda koža, odmah požurite u bolnicu!"

Tatjana Badarević Vesti 24.08.2024 11:07 0

Devojka je na društvenim mrežama podelila iskustvo i apelovala na ljude da ne zanemaruju simptome, već da odmah potraže lekarsku pomoć.

Martina Berti

Printscreen/Facebook

 

Martinu Berti (25) je u njenom domu u Margeriju ugrizao pauk, zbog čega je skoro umrla da nije pravovremeno zatražila lekarsku pomoć.

Smeđi mediteranski pauk samotnjak (pauk violina) poznat je po svom snažnom otrovu, a njegov ugriz može uzrokovati ozbiljne komplikacije, uključujući nekrozu tkiva i infekcije, piše Sky tg24.

Skoro je umrla zbog ugriza pauka

Martina je na Fejsbuku napisala da ju je pauk ugrizao u kući: "Srećom, na vreme sam primijetila infekciju, inače bi, prema onome što su mi rekli lekari, moglo biti čak i smrtonosno." Zatim je navela da su lekari otkrili izraženu nekrozu kože i infekciju ispod nje, koja je čak mogla prerasti u gangrenu.

"Ako vas ugrize i ne primetitie odmah, čim vidite crveni krug koji izgleda kao ubod komarca i počinje se širiti, ako potamni i osetite jake trnce, odmah idite u bolnicu", upozorila je 25-godišnjakinja Martina Berti iz Margere (Venecija).

 

 

Objasnila je kako je došlo do ugriza: "Nažalost, ovaj pauk violina odlučio je da poseti i mene! Srećom, uhvatila sam ga na vreme. Ugrizao me u mom domu u kupatilu. Sada su posvuda, budite oprezni jer je vrlo otrovan i, iznad svega, opasan. Na prvoj fotografiji izgleda kao običan ubod, a onda postane crna oteklina i užasno boli, sve dok ne završite u bolnici. Ponovno ponavljam, srećom, zahvaljujući Bogu, na vreme sam primetila infekciju, inače bi, prema onome što su mi rekli lekari, moglo biti čak i smrtonosno. Nalaze se posvuda, ne samo na otvorenom. Budite oprezni, posebno oni koji imaju malu decu kao ja jer osim što je opasan, takođe je i vrlo bolno."

Zatim je obavestila pratioce o razvoju situacije: "Prvi zavoj je stavljen. Nekroza kože je uklonjena, a ispod je bila velika infekcija. Moglo je čak doći do gangrene - sve na živo - bol je neverovatna, ne uzimajte ništa zdravo za gotovo jer se infekcija širi i ako se ne leči kako treba, bol je zaista jaka i opasna."

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading