Tri prirodne metode za odbranu od komaraca: Jeftino, zdravo i nikad se toga ne biste setili, a rešićete se dosadnih insekata

Tatjana Badarević Vesti 27.06.2024 11:18 0

Donosimo vam tri prirodna načina pomoću kojih ćete se odbraniti od komaraca.

Komarci

Shutterstock

 

Stiglo je leto, letnje vrućine, a s njima i dugi, topli dani ispunjeni suncem i avanturama na otvorenom. Nažalost, da ne bi sve bilo idealno, tu su i večno dosadni - komarci. Mali napasnici vrlo lako mogu upropastiti letnje večeri na otvorenom svojim dosadnim zujanjem i neugodnim ubodima, a svako leto isto pitanje - kako ih se rešiti?

Uz sve dobro poznate savete i metode, donosimo vam tri načina kako se odbraniti od njih, a možete ih pronaći u kuhinjskom ormariću, ili, još lakše, u prirodi.

Bilje: Menta ili mint i lavanda

Mint može biti koristan u zaštiti od komaraca. Takođe, delotvoran je protiv buba i drugih insekata. Preporuka je da se menta drži u prostorijama u kojima često boravite.

Eterično ulje lavande može da se razredi sa baznim uljima, kao što je bademovo ulje i naneti na kožu. Ako imate difuzor, nekoliko kapi lavandinog ulja možete dodati u destilovanu vodu kako biste se zaštitili od komaraca.

lavanda

Shutterstock

 

 

Citronela

Citronela je već dugo poznata kao biljka koja učinkovito odbija dosadne insekte. Eterično ulje citronele može se nabaviti u raznim drogerijama. Takođe sami možete napraviti smesu. Pomešajte 10 ml eteričnog ulja sa 90 ml alkohola od 70 procenata.

Tečnost stavite u raspršivač i poprskajte po prostoriji. Druga mogućnost je dodati nekoliko kapi eteričnog ulja u hidratatntu kremu ili prirodno ulje koje imate kod kuće i naneti na kritične delove tela.

Crna kafa

Talog kafe skupljajte i stavite u aluminijumsku foliju. Držite ga na tamnom mestu u kući dok se potpuno ne osuši. U prostoriji u kojoj boravite, zapalite osušeni talog upaljačem. Potom će on lagano izgarati, a komarci će se držati na sigurnoj udaljenosti.

kafa

Shutterstock

 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading