Kombinacija ovih dveju namirnica za doručak je prava energetska bomba: Nutricionista otkriva o kojoj hrani je reč i kako utiče na organizam

Tatjana Badarević Vesti 27.06.2024 08:35 0

Ove namirnice je izuzetno poželjno jesti ujutru.

doručak

Shutterstock

 

Doručak je prvi oblik energetskog unosa na početku dana, nakon duge noći. Neki ljudi vole doručkovati u prvih nekoliko sati nakon ustajanja, dok drugi radije čekaju kasnije tokom dana kada im se poveća apetit. Ipak, redovni doručak jedna je od važnijih stavki kada liniju želite dovesti do savršenstva. A osim toga, još je važnije kako ćete kombinovati namirnice.

Ističe da doručak mora sadržavati sve glavne nutrijente.

'Belančevine unosimo u obliku jaja, mlečnih proizvoda, nemasnih, visokokvalitetnih suhomesnatih proizvoda. Od ugljenih hidrata najbolji su hleb ili dvopek - ali treba znati da mnoge može da naduje hleb od integralnog brašna ili peciva s raznim semenkama, da imaju više kalorija i više hemije jer su obično napravljene da duže zadrže sježinu', objašnjava nutricionista Branka Mirović.

Takođe objašnjava da treba da vodimo računa i koje mlečne proizvode unosimo u naš organizam, pa savetuje da pojedemo malo uz doručak i sveže povrće.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading