Palenta je tradicionalno jelo koje se često služilo u siromašnim porodicama. Iako se smatra kaloričnom hranom bogatom ugljenim hidratima, zapravo je veoma zdrava. Međutim, ako želite povećati unos proteina u svojoj ishrani i duže se osećati siti, isprobajte malo drugačiju verziju ovog tradicionalnog jela.
Ovaj recept je podelila nutricionistkinja Jana Domonji Lakatoš na društvenim mrežama, ističući da jedna porcija ovog obroka sadrži samo 445 kalorija.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Sastojci za jednu porciju su:
- 50 grama palente
- 250 mililitara vode
- dva jajeta
- dva kocke zamrznutog spanaća
- so
- sir (feta ili sveži sir)
Priprema:
U šerpu sipajte 250 mililitara vode i sačekajte da proključa. Zatim dodajte dva kocke zamrznutog spanaća. Kada se spanać otopi, sklonite šerpu sa šporeta i dodajte 50 grama palente i jaja.