Doktorka preporučuje: Ova 2 čaja su odlična za zdravlje creva, a tope salo sa stomaka

Vesti 21.05.2024 15:18 0

Zdravlje creva igra ključnu ulogu u varenju, metabolizmu i smanjenju nadutosti stomaka.

žena

Shutterstock

Kako se leto približava, mnogi traže načine da smanje stomak ili smršaju, ali da to bude na zdrav način. Zdrava creva su ključna za dobro varenje, metabolizam i smanjenje nadutosti. Zato je doktorka Rejčel Lov preporučila dva čaja koja su odlična za zdravlje creva i doprinose mršavljenju i održavanju zdrave težine.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je poznat po protivupalnim svojstvima i sposobnosti da pomaže zdravom varenju. "Za ublažavanje problema sa želucem ili ubrzavanje metabolizma, to je pravi napitak", savetuje doktorka. Đumbir stimuliše enzime varenja, delotvornije razgrađuje hranu i sprečava nadutost stomaka Takođe, može malo ubrzati metabolizam, olakšavajući gubitak kilograma.

žena

Shutterstock

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidantima, posebno katehinima, koji podstiču metabolizam i pomažu u sagorevanju sala na stomaku. Kofein u zelenom čaju takođe može pomoći u sagorevanju dodatnih kalorija tokom vežbanja. "Katehini zelenog čaja imaju protivupalna svojstva koja potpomažu zdravlje creva i razvoj dobrih bakterija. Dakle, redovno konzumiranje zelenog čaja može poboljšati varenje i smanjiti salo na stomaku", zaključuje doktorka.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading