Za zdravlje srca, treba izbegavati sir. Međtim, kardiolog kaže da postoji i zdrava opcija koja je veoma ukusna.
"Neke namirnice, poput onih s visokim sadržajem zasićenih masnih kiselina i natrijuma, mogu povećati rizik od kardiovaskularnih bolesti", rekao je kardiolog dr Čeng Han Čen. Ističe da je biljna ishrana sa velikom količinom vlakana i malo zasićenih masti korisna za zdravlje srca.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Međutim, iako sir sadrži zasićene masti i natrijum, kardiolog tvrdi da može biti deo ishrane zdrave za srce, ali pod ovim uslovom: "Sir koji odaberete ne bi trebalo da ima mnogo zasićenih masnoća i natrijuma i treba ga jesti umereno."

Shutterstock
Otkrio je i jednu vrstu sira koja je dobra za zdravlje srca: "Mocarela je dobar izvor proteina i kalcijuma i sadrži čak i probiotike koji mogu koristiti zdravlju creva i imunitetu. Sveža mocarela ima manje zasićenih masti i natrijuma od ostalih sireva", kaže dr Čen.
U 28 g mocarele ima više od 6 g proteina, 143 mg kalcijuma, 138 mg natrijuma i oko 4 g zasićenih masti. Ipak, treba čitati deklaraciju. "Treba izbegavati mocarelu s previše natrijuma jer to može povećati krvni pritisak, između ostalog“, zaključio je kardiolog.

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
