Ova vežba je zaludela ceo svet: Radi se ležeći, a poboljšava cirkulaciju, varenje i ublažava grčeve mišića

Vesti 19.02.2024 15:29 0

Vežba se širi internetom kao izazov, jer svako može da je uradi kod kuće i to u ležećem položaju.

vežbe

Shutterstock

Poboljšava fleksibilnost, jača snagu i zateže trbušne mišiće, poput pilatesa na reformeru. Najnoviji trend pilatesa koji je osvojio društvene mreže zove se zidni pilates. U vežbi se koristi zid kako bi se prilagodio intenzitet vežbe na nivo koji vam odgovara.

Šta je zidni pilates?

U zidnom pilatesu se vežbe (vidite ih na slikama) izvode pomoću zida, koji oponaša šipku za stopala koja se koristi na časovima pilatesa na reformeru. Pritisak stopala na zid tokom izvođenja vežbe omogućava da dodate otpor svakom pokretu, što pomaže u jačanju snage. Ova vrsta treninga otpora poznata je kao izometrijski trening, objašnjava Heder A. Milton, sertifikovan fiziolog kliničkog vežbanja, stručnjak za snagu i kondiciju.

vežbe

Shutterstock

 

Poboljšava stabilnost, ravnotežu, snagu i kontrolu. Za razliku od tradicionalnog pilatesa, vaša stopala su podignuta i možete poboljšati cirkulaciju, varenje i san te smanjiti grčeve u mišićima.

 

vežbe

Shutterstock

 

Rezultati zidnog pilatesa

Popularnost ove vežbe podstakla je jednomesečne izazove koji kruže društvenim mrežama. Fitnes influenserka Rene Movat zidni pilates je otkrila na TikToku, gde ima 12,6 miliona pregleda. „Za početak, radila sam pilates na zidu 4-5 puta nedeljno kako bih stvarno poboljšala formu i kondiciju“, kaže Rene i dodaje da je prve rezultate počela da viđa nakon otprilike mesec dana 10 do 30 minuta pilates vežbe na zidu. Primetila je napredak u snazi, fleksibilnosti i koordinaciji.

Komentari (0)
Loading