Postoji bezbroj razloga zašto bi trebalo da imate zdrava creva. Postizanje i održavanje mikrobioma, triliona korisnih bakterija i hemikalija koje one proizvode, u donjem delu gastrointestinalnog trakta može pomoći telu u svemu, piše Huff Post.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Mikrobiom održava „super šest“ grupa hrane, a to su: integralne žitarice, orasi i semenke, povrće, voće, mahunarke i bilje i začini.
„Ako želimo raznovrstan spektar bakterija u našim crevima, za koje se pokazalo da imaju različite veštine i nešto poput supermoći, onda moramo da ih hranimo tom raznolikom vrstom hrane ili će izumreti“, rekla je Megan.
Istraživanja pokazuju da što više žvačemo, to više hranljivih materija izvlačimo iz hrane, što je dobro za creva. Morate više žvakati! Takođe je dala savet za bolje zdravlje creva koji je koristan bez obzira šta stavite u usta: više žvaći hranu. "U stvari, sve se svodi na varenje. Ne samo da počinjemo fizički da razgrađujemo hranu u ustima, već imamo i enzime u pljuvački koji počinju da je hemijski razlažu", otkrio je stručnjak.
Istraživanja pokazuju da što više žvačemo, to više hranljivih materija izvlačimo iz hrane, što je dobro za creva.
„Jedna studija je posmatrala bademe i upoređivala ljude koji su žvakali bademe deset puta u odnosu na 40 puta. Oni su pokazali da ako ih žvaćete 40 puta, zapravo apsorbujete mnogo više hranljivih materija... Ako ih žvaćete samo deset puta, apsorbujete mnogo manje i nećete dobiti taj puni zdravstveni potencijal. Dakle, žvakanje hrane je zaista važno za ekstrakciju hranljivih materija", rekao je Rosi.
„Postoji mnogo različitih aplikacija za žvakanje koje pomažu ljudima da žvaću više i sporije, ali ono što govorim mnogim mojim klijentima na klinici je da se fokusiraju samo na prva dva zalogaja svakog obroka. Nikada nećete žvakati 30 puta sa svakim zalogajem, ali samo se fokusirate na prva dva i to počinje da stvara naviku. Onda nekako počnete da žvaćete sve više i više tokom svakog obroka", otkrio je Rosi.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

I ČetGPT MOŽE BITI ANKSIOZAN: Loše "raspoloženje" mu izazivaju traumatični sadržaji i teške teme

ASTRONOMSKA KAZNA ZA VELIKE PROIZVOĐAČE AUTOMOBILA Moraće da plate 458 miliona evra

PSŽ od 0:2 do finala Kupa – Dembele je gol-mašina

Fudbaleri hrvatskog prvoligaša nisu primili platu u 2025.

PADAJU AKCIJE AVIO-KOMPANIJA: Zbog carina koje je najavio Tramp, a ljudi sve manje putuju

"Vraćam se u Republiku Srpsku onako kako sam iz nje i otišao"; Putin sve zna o nama

STEČAJ I OTPUŠTANJE Oko 3.000 radnika Nortvolta ostaje bez posla

OD SREDE ĆE EVROLIGU GLEDATI CELA SRBIJA Evo ko će komentarisati mečeve Zvezde i Partizana

NESTVARNA SENZACIJA U NEMAČKOJ Šampionski Bajer eliminisan iz Kupa od trećeligaša

OBAVLjEN DOBAR POSAO: Zakucao Partizan, pa potpisao ugovor sa klubom iz Minhena (VIDEO)
Nikako ne radite ovo sa telefonom dok je maska na njemu! Može oštetiti bateriju u sekundi
Odbačena tužba protiv Paf Dedija! Advokati slavili odluku suda, a evo kako je došlo do šok obrta u slučaju

GREJNA SEZONA BI MOGLA DA BUDE PRODUŽENA Ako potraje hladni talas grejanje će se nastaviti i do 3. maja

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
