Jako je neprijatan: O ovom simptomu menopauze se ne priča dovoljno, a mnoge muči, pobedite ga na 5 načina

Vesti 01.02.2024 13:05 0

Pomozite sebi da prihvatite i podržite svoje stanje

žena

Shutterstock

Jedan od emocionalnih simptoma koje žene mogu iskusiti tokom menopauze je promena raspoloženja, uključujući povećanu razdražljivost i bes. Hormonske fluktuacije, nesanica, talasi vrućine, umor i promene u sastavu tela doprinose ovim emocionalnim promenama.

Na sreću, postoji mnogo praktičnih saveta za suočavanje sa besom, smanjenje razdražljivosti i poboljšanje opšteg blagostanja. Priznavanjem i prihvatanjem besa u menopauzi, ovo transformativno putovanje postaje prilika za lični rast, kao i za usklađeniji i ispunjeniji život, piše Brainz Magazine.

menopauza

Shutterstock

 

Ako se i dalje borite sa prihvatanjem besa tokom menopauze, razmotrite ovih 5 saveta koji će vam pomoći da prihvatite i podržite svoje stanje.

1. Za početak, budite iskreni prema sebi

Počnite tako što ćete priznati svoja osećanja razdražljivosti ili besa. Odbaciti ih, poništiti ih ili učiniti pogrešnim nije poenta. Razumevanje da te emocije postoje i da postoje je prvi korak u postizanju harmonije.

2. Važnost zdravih granica

Koristite bes kao signal da pređete granice. Prepoznajte šta uzrokuje frustraciju i pokrenite konstruktivne razgovore ili akcije kako biste redefinisali i ojačali zdrave lične granice. 

3. Hrabri razgovori

Uključite se u otvorene, iskrene razgovore o promenama koje doživljavate. Ovo može uključivati razgovore o promenama u odnosima, ulogama ili odgovornostima koje vam više ne odgovaraju.

4. Prigrlite novu vas

Menopauza je vreme odbacivanja svega starog. Procenite svoje odgovornosti, obaveze i uloge. Kada ste u stanju da priznate i otpustite ono što više ne služi, čak i na suptilne načine, stvarate prostor za novi i usklađeniji život.

5. Negujte samopoštovanje

Usred promena, vežbajte samosaosećanje. Shvatite da ova faza transformacije može doneti nelagodnost i to je u redu. Priznajte sebi hrabrost koja je potrebna za nastavak ovog putovanja. Jedan od emocionalnih simptoma koje žene mogu iskusiti tokom menopauze je promena raspoloženja, uključujući povećanu razdražljivost i bes. Hormonske fluktuacije, nesanica, talasi vrućine, umor i promene u sastavu tela doprinose ovim emocionalnim promenama.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading