Spremite najzdraviji doručak na svetu: Topi salo, jača organizam, a možete ga poneti i na posao

Slobodanka Ćorić Vesti 24.01.2024 10:35 0

U svom sastavu ima samo prirodne materije tako da su i njeni ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam

Spremite najzdraviji doručak na svetu: Topi salo, jača organizam, a možete ga poneti i na posao

Shutterstock

Kada je reč o kukuruznom brašnu, dovoljno je reći da ga mogu jesti i bebe nakon petog meseca života i to vam već dovoljno govori koliko je ono zdravo za celo telo.

Kukuruzno brašno ne sadrži gluten i može da ga konzumira svako.

Kačamak ili palenta sadrži dovoljno minerala, nutrijenata i vitamina koji su neophodni našem telu. Palenta je odlična u otklanjanju viška kilograma, jer takođe utiče i na dobro i zdravo varenje hrane.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe može se pohvaliti sa velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

100 g palente sadrži oko 380 kalorija. Ona u svom sastavu ima samo prirodne materija tako da su i njeni ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam, piše Novi.ba.

Dobrobiti palente

  • Ubrzava metabolizam
  • Jača imunitet kod dece
  • Smanjuje rizik od kancera debelog creva i pojave hemoroida
  • Smanjuje holesterol
  • Sprečava gojaznost
  • Dijeta sa palentom – jelovnik za 4 dana

Ponedeljak

Doručak: 100 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 100 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 100 g palente, šolja kefira

Utorak

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 100 g palente, šolja kefira

Sreda

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 200 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 200 g palente, šolja kefira

Četvrtak

Doručak: 200 g palente, šolja niskomasnog jogurta i jedan krastavac
Ručak: 300 g palente, 50 g mladog sira i jedan paradajz
Večera: 200 g palente, šolja kefira

Kako se pravilno priprema palenta

U posoljenu vodu koja je proključala dodajte palentu, brzo mešajte da se ne bi stvorile grudvice i a potom možete umešajte sveže razbijena jaja.

Kada je palenta spremljena dodajte dve kašičice blago prepečenog susama.

Komentari (0)
Loading