Sve sastojke već imate u kući: Narodni sirup koji će vam ojačati imunitet i sprečiti pojavu gripa

Slobodanka Ćorić Vesti 23.10.2023 17:03 0

Da biste ojačali imunitet i zaštitili se od kijavice, prehlade, gušobolje, povišene temperature i malaksalosti, napravite sirup za jačanje imuniteta

Sve sastojke već imate u kući: Narodni sirup koji će vam ojačati imunitet i sprečiti pojavu gripa

Shutterstock

Med je pun antioksidansa, enzima i minerala, uključujući gvožđe, cink, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum i selen. Takođe, med sadrži vitamin B6, tiamin, riboflavin i niacin.

Pored toga što je izvrstan kao prevencija virusnih i bakterijskih infekcija, med je izvanredan za jačanje imuniteta, pogotovo u kombinaciji sa kurkumom.

Sastojci:

  • 200 grama meda
  • dve supene kašike kurkume u prahu

Priprema i primena:

Pomešajte med i kurkumu drvenom kašičicom, pa ga sipajte u staklenu posudu koju možete da zatvorite hermetički. Svakog jutra, natašte uzmite po jednu supenu kašiku ovog preparata. On je pogodan za osobe koje imaju povišen krvni pritisak, a ujedno imaju slabiji imunitet.

Ukoliko ste zakasnili sa uzimanjem „zlatnog meda“ u preventivne svrhe i već šmrcate, ovaj preparat vam može pomoći da što pre izlečite prehladu.

Prvog dana konzumirajte pola kafene kašičice preparata na svakih sat vremena. Drugog dana uzimajte po pola kafene kašičice „zlatnog meda“ na svaka dva sata, a trećeg dana uzmite po pola kafene kašičice preparata četiri puta dnevno. Imuni sistem će se aktivirati i „ubiti“ viruse.

Komentari (0)
Loading