Radi se o mešavini kokosovog ulja, kakaoa i prirodnog šećernog alkohola (eritritol) kojeg zovu i zdravom zamenom za klasični šećer.
Svako jutro se kašičica te smese doda u vruću kafu i popije. Osim što ćete imati više energije tokom dana, smanjiće vam se apetit pa nećete posezati za hranom toliko često.
Kakao je bogat gvožđem, bakrom, magnezijumom, manganom, kalijumom, fosforom, cinkom i selenom. Osim toga, ima izuzetno puno antioksidansa, više od većine druge hrane.
Uloga kokosovog ulja je usporavanje probave kofeina i smanjivanje neželjenog učinka kave. Ono sadrži određene zasićene masne kiseline koje se lako razgrađuju i relativno brzo pretvaraju u energiju.
Kombinacija kokosovog ulja i kofeina smanjuje dramatične uspone i padove energije u telu i osigurava energiju koja je dugotrajnija i stabilnija.
Sastojci:
šoljica (od 2,5 dl) omekšanog kokosovog ulja
šoljica (od 2,5 dl) kakaoa
3 kašičice eritritola
Postupak:
Sve sastojke dobro promešajte, tako da smesa bude glatka pa je stavite u teglu i u hladnjak da postane čvrsta. Potom teglu smestite u ormarić pokraj kafe i dodajte u jutarnju kavu – po jednu kašičicu. Mešajte dok se ne rastopi, prenosi 24sata.hr.
Bonus video: