Konzervirana tunjevina na samom je vrhu liste riba po prodaji, prema statističkim podacima i istraživanjima. Većina lekara i nutricionista je preporučuju kao zdrav i izbalansiran obrok. U Velikoj Britaniji, Španiji i SAD-u potrošnja konzervirane tunjevine kreće se čak i do 2,3 kilograma godišnje po stanovniku.
Među tunom u konzervi, najbolji izbor svakako je tunjevina u sopstvenom soku, ili kako je je još i nazivaju, tunjevina u vodi ili salamuri. Ovako konzervirana tuna ne sadrži ulje, konzervanse i ostale dodatke, potiče od najkvalitetnije ribe i zbog toga je odličan obrok za dijabetičare, ljude sa visokim holesterolom i krvnim pritiskom, kao i za one koji žele da izgube na kilaži.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Osobe koje pate od povišenog holesterola trebalo bi da izbegavaju tunjevinu u suncokretovom ulju. Ukoliko je tunjevina pakovana u maslinovom ulju onda je ona manje štetna jer je maslinovo ulje dobro za naše zdravlje. Kako biste ograničili vašu porciju na malo kalorija vodite računa uz koje dodatke servirate tunjevinu.
Uticaj na zdravlje je ogroman, ponajviše jer obiluje omega-3 masnim kiselinama, mineralima, proteinima i vitaminima B kompleksa. Da ne zanemarimo i savršen ukus, jer ovim procesom konzerviranja najbolje se ističu sve prednosti ribe.
Bogatra je jodom koji je bitan za funkcionisanje štitne žlezde. Takođe je bogata kalijumom i fosforom, koji utiču povoljno na mišiće i kosti. Vitamini B grupe bitni su za biološko funkcionisanje organizma, dok prisustvo gvožđa za sintezu crvenih krvnih zrnaca.
Ono što je bitno istaći je da je neizostavni deo dijeta koje se zasnivaju na minimalnom unosu masti, a maksimalnom unosu minerala i vitamina, a i lako je svarljiva. Energetska vrednost tunjevine u sopstvenom soku je oko 100 kalorija na 100 grama, a na istu količinu sadrži 25 grama proteina. Naročito je popularna tokom leta, jer je često sastojak laganijih recepata, bilo da su to paste, salate, sosevi ili sendviči.
Dobro je znati da su stručnjaci potvrdili da konzerviranu tunjevinu možemo jesti tri do četiri puta nedeljno. Naš savet zaposlenima je da umesto što se odluče za neki od proizvoda “brze hrane”, posegnu za konzervom čistog zdravlja, gde se, u kombinaciji sa krekerima ili integralnim hlebom, obezbeđuje kompletan obrok sa manje od 200 kalorija.

RAT U UKRAJINI: Lugansk je ruski Kijev ne drži ni cm teritorije;Vukovi postali zečevi: Ukrajinski nacisti beže glavom bez obzira(MAPA/VIDEO)
LJUBAVI, SAČUVAJ BRAK! Darko lazić javno objavio poruku koju mu je supruga Katarina ostavila na vratima: Pukao joj je film, više ne može OVO da trpi... (FOTO)

Inter i Milan uvode red – bez sezonskih ulaznica za problematične ultrase

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

Đokereš napravio najvažniji korak ka Arsenalu

KAČAVENDA LAŽE DA IMA TUMOR?! Odjeknula šok-bomba u spoljašnjem svetu - KUMA ZAUVEK RASKRINKANA!

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE U BEOGRADU! Šest linija GSP menja trase i ukidaju se četiri stajališta

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU
Ovaj deo limenke nikad ne bacajte: Mnogi misle da ne vredi ništa, a evo šta sve možete da uradite sa tim

UNESKO PROŠIRIO LISTU SVETSKE BAŠTINE: Ovo su četiri nova lokaliteta

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

BRITANCI SU OVO ČEKALI 89 GODINA: Džulijan Keš i Lojd Glaspul osvojili Vimbldon u dublu

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!
