Kad bismo slušali japanske nutricioniste živeli bismo i duže i zdravije: Oni tvrde da uvek treba da se jede u ovo vreme

Vesti 18.06.2023 18:30 0

Japanski nutricionisti otkrivaju koje je najbolje vreme za doručak, kako bi se pokrenuo proces mršavljenja

Doručak

Shutterstock

 

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u toku dana, jer način na koji započinjemo dan i šta prvo unosimo u organizam ima veliki uticaj na naše zdravlje i metabolizam. Tradicionalni doručak sa jajima, slaninom i mlečnim proizvodima je veoma popularan među mnogima.

Međutim, postoji još jedan faktor koji može imati značajan uticaj na našu težinu - vreme kada jedemo doručak. Japanski nutricionisti su sproveli istraživanje i otkrili da prilagođavanje vremena doručka može podstaći proces mršavljenja.

Tokom dvanaestonedeljnog kursa mršavljenja, više od stotinu ljudi različitih starosnih grupa učestvovalo je u eksperimentu. Svi su smanjili unos kalorija za samo 100 jedinica i povećali fizičku aktivnost tako što su dodali 1.000 koraka u svoju dnevnu rutinu hodanja.

Na kraju istraživanja, japanski stručnjaci su otkrili fascinantan obrazac. Ispostavilo se da su učesnici koji su doručkovali rano ujutru postizali bolje rezultate u sagorevanju masti. Grupa koja je doručkovala između 6:20 i 7:10 časova postigla je veći uspeh u mršavljenju u poređenju sa grupom koja je doručkovala između 8:10 i 9:15 časova.

Ovi rezultati sugeriraju da rano doručkovanje može pozitivno uticati na proces sagorevanja masti i pomoći u postizanju ciljeva vezanih za gubitak težine. Dakle, uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, prilagođavanje vremena doručka može biti korisna strategija za one koji žele da poboljšaju svoju telesnu kompoziciju.

Važno je napomenuti da svako telo funkcioniše na svoj način, pa je važno prilagoditi ove preporuke individualnim potrebama i konsultovati se sa stručnjakom za ishranu pre donošenja značajnih promena u ishrani.

Komentari (0)
Loading