Prema ajurvedi, tradicionalnoj indijskoj medicini, važno je jesti voće u odgovarajućim količinama i u određeno vreme kako bi se iskoristile njegove prednosti za zdravlje. Poštujte tri pravila:
1) ne mešajte voće s drugim namirnicama poput mahunarki, povrća, žitarica, mleka, jogurta i mesa jer je to loše za varenje,
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
2) ne jedite ga kad zađe sunce, jer ćete loše spavati,
3) ne mešajte različite grupe voća, na primer, jabuke i kruške smanjuju znojenje, limun i pomorandža povećavaju lučenje pljuvačke, banana, breskve, šljive pomažu izgradnju kostiju, mišića, zuba.